wtorek, 5 marca 2013

Połączenie idealne

Długo nie czekałam,a może i długo bo sernik bazyliowy biegał mi od roku po główce:)Wszystko przez krem bazyliowym o którym pisałam TU
Po przepis zapraszam Tu z moją modyfikacją.Użyłam 500g twarogu i 250g mascarpone,kremówkę zagotowałam z bazylią z dwóch doniczek(wychodzi jakieś 4 garście)potraktowałam blenderem i przecedziłam.W żadnym wypadku nie dotykać zanim sernik nie ostygnie:)Ja nie wytrzymałam i prawie skończyło się tragedią z tego też powodu zdjęcia ograniczyłam do minimum:)






Czy smakowało?o tak:)uwielbiam bazylie w wersji słodkiej.
Brak zdjęć nadrobię dzisiaj pisaniem za to(co do mnie nie podobne:)
Chciałam zapowiedzieć wyzwanie jakie organizujemy dla was z Drui
Będzie to poetyckie wyzwanie fotograficzne.Mam nadziej że będą chętni.Dokładne informacje już w kolejnym poście:)

39 komentarzy:

  1. cudny serniczek :)
    wspomniałaś o wyzwaniu fotograficznym...
    ech! u mnie cała waliza sprzętu rdzewieje... jak wkręciłam makro jakieś dwa lata temu... ale może jeszcze zakwitnie teleobiektyw czy inny...?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Didre u mnie też rdzewieje:)ciągle 50mm:)
      Mam nadzieje że skusisz się na wyzwanie:)

      Usuń
  2. A to mnie zaciekawiłaś ta bazylią na słodko :) poczekam na truskawki i spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam jest pyszna:)z naszymi truskawkami to cud miód:)

      Usuń
  3. Przyznam ,że zaskakujący miks .Ciekawie mi to pachnie ale chyba się nie odważę . Natomiast odważyłam się już na truskawki zwiedziona aromatem . Smak jeszcze nie ten ale nie są złe. Całuski i czekam co to tam wymyślisz z tą poetycką fotografią.

    OdpowiedzUsuń
  4. Maszko dawno cie nie było:)pewnie słonce odciąga cie od blogowania?Wypróbuje chociaż krem bazyliowy,szybko się robi i naprawdę jest pyszny.Właśnie nie są złe sama się zdziwiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Też sie tak poczułam:)słonko świeci,temp ponad 10 stopni

      Usuń
  6. Nie słyszałam jeszcze o bazylii na słodko...ciekawe:)

    OdpowiedzUsuń
  7. bazyliowy sernik...to brzmi bajecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekoladko ja jestem zakochana w słodkiej bazylii

      Usuń
  8. Ale nas zaskoczyłaś tym sernikiem...bazyliowym:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Sernik to moje ulubione ciasto, bazylię też lubię jako przyprawę,
    a to połączenie to dla mnie coś nowego i ciekawego!

    OdpowiedzUsuń
  10. Śliczne kolory i smaki.
    Uwielbiam takie ciekawe połączenia.
    Smakowitości!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie będę oryginalna jak napiszę, że to niezwykłe połączenie smakowe i choć bazylia kojarzy mi się tylko na słono to spróbowałabym takiego serniczka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic nie stoi na przeszkodzie:)

      Usuń
  12. bazylia na słodko? wow, obawiam się, że się zakocham:) przetestuję z pewnością:)
    i czekam na wyzwanie, przecież lubię wyzwania:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się może pokochasz jak Ja pokochałam:)
      Fajnie że weźmiesz udział:)

      Usuń
  13. mmmmmmmmm wygląda przesmacznie!!!:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No wyglądać mogło jeszcze lepiej ale cóż,nie raz i klops musi być:))

      Usuń
  14. Igo, ale mnie zaskoczyłaś! Bazylia na słodko??? No wiesz, spróbuję na pewno!
    Zaintrygowałaś mnie baaardzo. :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Iguś, te Twoje zdjęcia są obłędne!
    Sernik bazyliowy? Musze wypróbować.
    Pa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko daj znać jak smakował i pod żadnym pozorem nie mów domownikom z czego jest zanim nie zjedzą:)))))

      Usuń
  16. Sernik bazyliowy - to musi być niesłychane, ale te truskawki! Tęsknota nie tylko za wiosną, ale i za latem mnie ogarnęła ;)
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze trochę Manitou i będzie wiosna i lato

      Usuń
  17. Truskawki, mmmmm.... aż mi latem zapachniało. :))) No i ja jestem bardzo ciekawa jak taki sernik smakuje. Pewnie już dawno zjedzony i już się nie załapię na kawałek, hihi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zanim by doleciał do Ciebie albo Ty do niego to by pewnie był podwójnie zielony:)))

      Usuń
    2. o smaku bazyliowo-pleśniowym :D

      Usuń
  18. Ach, mogę tylko wzdychać i ślinić się do monitora :)
    Buziaki :***

    OdpowiedzUsuń
  19. bardzo lubię bazylię, ale nigdy nie jadłam na słodko! zaintrygowałaś mnie:)
    teraz będzie mnie prześladowało dopóki nie zrobię!:)

    OdpowiedzUsuń
  20. no więc ja bazylię również uwielbiam, ale w serniku to dla mnie zaskoczenie
    jednak muszę przyznać, że wygląda bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za zostawienie komentarza :)))